Breaking News
Home > Global News > America > Dunford: “China va fi cea mai mare amenințare pentru SUA în 2025”
amenințare
sursa: The Boston Globe

Dunford: “China va fi cea mai mare amenințare pentru SUA în 2025”

Ofițerul militar de top al armatei SUA, Generalul Joseph Dunford, a declarat în fața Congresului, marțea aceasta, că cel mai probabil China va reprezenta cea mai mare amenințare a Statelor Unite ale Americii până în anul 2025, relatează BBC.

Dunford și-a exprimat părerea ca răspuns la întrebarea senatorului din Hawai, Mazie Hirono, care a reamintit că Generalul a mai prezis în 2015 și că Rusia și Coreea de Nord vor reprezenta o amenințare militară de mari proporții pentru SUA și pentru întreaga lume.

“ Dacă arunc o privire către 2025 și iau în considerare situația economică și demografică, sunt de părere că cel mai probabil China va fi cea mai mare amenințare pentru națiunea noastră în 2025,” a spus Dunford Comitetului pentru Servicii Armate, în timpul unei audieri pentru re-alegerea acestuia ca președinte al Șefilor Statului Major.

Acesta a mai adăugat și că statul chinez pare să aibă ca scop slăbirea alianței Statelor Unite cu teritoriile din Pacific și limitarea puterii de proiecție a puterii către acele regiuni.

O evaluare a capabilităților militare ale Chinei,din 2017, făcută de Pentagon, arată că Beijing-ul a mărit bugetul pentru domeniul militar cu 8,5% pe an, din 2007 până în 2016.

“ Liderii chinezi par determinați să mărească toate cheltuielile legate de domeniul apărarii (…) Modernizarea militară a Chinei se axează pe capabilitățile cu potentialul de a degrada nucleul avantajelor tehnologiei militare a Statelor Unite” a adăugat raportul.

Potrivit Business Insider, Generalul Dunford a trebuit să-și exprime opinia în legătură și cu alte subiecte legate de domeniul securității înainte de a câștiga suportul Congresului.

“ Rușii, chinezii și mulți alții fac ceea ce eu descriu ca fiind conducerea unei competiții la un nivel mai jos de conflict (…) După judecata mea, avem nevoie să ne îmbunătățim abilitatea de a concura în spațiile și domeniile specifice războiului electronic și capabilităților operațiunilor informaționale” a răspund Dunford.

Check Also

Victorie pentru Donald Trump: Brett Kavanaugh a fost numit judecător la Curtea Supremă a SUA

Brett Kavanaugh a fost confirmat sâmbătă, în funcţia de judecător la Curtea Supremă din SUA, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *