Breaking News
Home > Global News > America > Conflict între Donald Trump și Mitch McConnell
conflict
Donald Trump, Mitch McConnell și Paul Ryan discută despre Obamacare, martie 2017 Sursa: VOA News

Conflict între Donald Trump și Mitch McConnell

În mijlocul situației tensionate, provocate de zvonurile că nord coreeni lucrează la o nouă armă nucleară, președintele Donald Trump a pornit un conflict mediatic împotriva celui mai “ puternic republican din Senat”, Mitch McConnell, relatează CNN.

În după-amiaza de miercuri, Trump a postat pe pagina oficială de Twitter critici la adresa senatorului Mitch McConnall spunând că:

“ Senatorul Mitch McConnell a spus că am “așteptări excesive”, dar eu nu consider că ar fi așa.”

Tweet-ul a fost postat la doar câteva ore după ce directorul social media de la Casa Albă, Dan Scavino Jr., a afirmat pe aceeași rețea de socializare că Senatul probabil mai are nevoie de încă patru ani, în ciuda celor șapte deja trecuți, pentru a desființa și înlocui Obamacare.

Ce a pornit întregul conflict, a fost următoarea declarație a senatorului Mitch McConnall:

“ Noul nostru președinte, desigur, nu a mai fost implicat în această poveste până acum. Consider că are așteptări excesive în legătură cu cât de repede se întâmplă lucrurile în procesul democratic.”

Senatorul McConnall a fost mereu sceptic în legătura cu existența a 50 de voturi pentru orice fel de reformă din domeniul sănătății, motiv pentru care a încercat grăbirea legislației pentru implementarea unei noi taxe, despre care acesta era convins că va aduce mai mult câștig.

Potrivit Buisness Insider, Trump a fost susținut de aliații săi din mediul online, care s-au asigurat că McConnell devine din ce în ce mai nepopular. Printre ei s-a numărat și Sean Hannity, gazda Fox News, care i-a cerut senatorului retragerea din viața politică.

conflict

Steve Doocy, gazda “ Fox & Friends”, a declarat că eșecul republicanilor în Senat, de a adopta noua legislație în primele zile de președinție ale lui Trump, se vor simți ca și consecință la următoarele alegeri.

Mulți susținători de dreapta afirmă că deși republicanii controlează ambele camere ale Congresului, sunt incapabili de a adopta o versiune nouă  a sistemului de îngrijire medicală.

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *