Breaking News
Home > Global News > America > Casa Albă: Jared Kushner si-a folosit mailul personal in pozitia oficiala
Casa Albă
sursa: BBC

Casa Albă: Jared Kushner si-a folosit mailul personal in pozitia oficiala

Ginerele președintelui Donald Trump, Jared Kushner, și-a folosit contul privat de e-mail în repetate rânduri, în pozitia lui de consilier principal al președintelui SUA, cu scopul de a comunica cu alți colegi de la Casa Albă, relatează Al Jazeera.

Între ianuarie și august, Kushner a primit și a trimis aproximativ 100 de emailuri din partea oficialilor Casei Albe. Folosirea conturilor personale în discutarea problemelor guvernamentale reprezintă o problemă încă din timpul scandalului electoral de anul trecut.

Ca și candidat, Trump și-a atacat în mod repetat oponentul, pe Hilary Clinton, prin acuzarea acesteia de folosirea contului privat de e-mail. În acest context FBI a recomandat ca nici o acuzație să nu fie adusă împotriva ei.

Potrivit NPR, în cazul lui Kushner se pare că e-mailurile erau folosite pentru comunicările neoficiale. Problema se suprapune pe faptul că ginerele președintelui a devenit o figură importantă în investigarea alegerilor prezidențiale din 2016, demarate de Departamentului de Justiție.

“ Domnul Kushner își folosește adresa proprie de mail pentru a conduce afaceri ale Casei Albe. Mai puțin de o sută de e-mail-uri din ianuarie și până în august au fost trimise sau primite de domnul Kushner din partea colegilor de la Casa Albă pe adresa personală a dânsului. Acestea sunt în mare știri și comentarii politice (…) Toate e-mailurile non-personale sunt înaintate către adresa oficială,”  a declarat Abbe Lowell, avocatul lui Kushner.

 

Cazul lui Jared Kushner nu este ceva complet neobișnuit, deoarece problema folosirii conturilor personale și a mesajelor pe telefon, este încă greu de rezolvat în era conectivității. În timp ce oficiali seniori sunt obligați să înregistreze toate mesajele, mulți au descoperit că există modalități de a ocoli cerințele sistemului, un exemplu bun fiind Colin Powell, fostul Secretar de Stat .

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *