Breaking News
Home > Global News > America > Avocatul președintelui SUA aflat într-o controversă după un e-mail provocator
SUA
Sursa: New York times

Avocatul președintelui SUA aflat într-o controversă după un e-mail provocator

Avocatul președintelui SUA se află în mijlocul unei dezbateri cu temă rasială după ce s-a constatat că acesta a redirecționat un email în care se poziționa pentru instituirea protecției unor monumente confederate, declarând totodată că grupul protestatarilor Black Lives Matter a fost infiltrat de teroriști, relatează Washington Post.

Avocatul John Dowd a declarat pentru Washington Post că împarte multe lucruri cu oamenii și că nu este corect că simpla redirecționare a unui email să fie scoasă din contextul conținutului său. Email-ul cu pricina a fost trimis celor din administrația prezidențială și jurnaliștilor conservatori în timpul declarațiilor președintelui SUA Donald Trump despre incidentul din weekend petrecut in Charlottesville. Avocatul este un veteran al scandalurilor politice petrecute la Casa Albă, la cei 76 de ani ai săi fiind angajat de președintele Trump pentru a răspunde investigației aflate în curs de desfășurare vizavi de implicarea rușilor în campania prezidențială din 2016.

NewsInt a relatat despre noile acțiuni interne desfășurate împotriva președintelui SUA Donald Trump.

SUA
Sursa: NewYork Times

Avocatul Dowd a afirmat trimiterea acelui email, punând accentul pe faptul că acesta a studiat istoria Confederației și a gen. Robert E. Lee, istorie care a fost memorată pe întreg teritoriul american. Email-ul intitulat “Informația care validează președintele Trump în Charlottesville” pare că a avut parte de ecou și aplauze privind controversatele declarații ale lui Trump când a apărat obiectivele protestatarilor din tabăra suprematiștilor albi, informează express.co.uk.

Email-ul care a produs tensiuni pe plan intern între conservatori și liberai, îl prezintă pe generalul confederat Robert E. Lee într-o lumină pozitivă și recunoaște meritele acestuia a Revoluției Americane împotriva Angliei, informează New York Times.

“Nu poți fi împotriva Generalului Lee și pentru Generalul Washington […] nu există practic nicio diferență între cei doi” –  John Dowd, avocatul președintelui SUA Donald Trump

De altfel în declarațiile președintelui Trump în cazul protestelor de la Charlottesville, acesta a blamat ambele tabere pentru incidentele petrecute menționând că cei care s-au opus distrugerii statuilor sunt oameni buni care protestează împotriva pierderii propriei culturi. Declarațiile președintelui au fost aspru criticate, fiind apreciate însă în tabăra supremasiștilor albi, inclusiv de Klu Klux Klan, mai informează New York Times.

Check Also

amenințare

Dunford: “China va fi cea mai mare amenințare pentru SUA în 2025”

Ofițerul militar de top al armatei SUA, Generalul Joseph Dunford, a declarat în fața Congresului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *