Breaking News
Home > Global News > Africa > Uganda: Primarul din Kampala a fost arestat
Uganda, Erias Lukwago, proteste, Kampala, limită de vârstă
Erias Lukwago Sursa: The Observer

Uganda: Primarul din Kampala a fost arestat

Primarul capitalei Kampala, Erias Lukwago, a fost arestat în această dimineață și se  află încă în arestul poliției, relatează BBC.

Erias Lukwago a fost arestat după ce poliția l-a suspectat de organizarea  unor proteste împotriva introducerii limitei de vârstă pentru obținerea mandatului prezidențial. Polițiștii au susținut că au fost găsite în biroul primarului tricouri inscripționate cu mesajul ”împotriva limitei de vârstă”. Lukwago nu poate răspunde acuzațiilor momentan, deoarece se află în arest.

Intenția primarului vine ca reacție la intenția lui Raphael Magyezi, un membru al guvernului, de a depune o moțiune de cenzură în parlament și de a pregăti un proiect de lege prin care să fie eliminată limita superioară de vârstă. În prezent, limita de vârstă în cazul mandatului prezidențial este de 75 de ani.

Actualul președinte al statului Uganda, Yoweri Museveni, susține că are 73 de ani, însă existe persoane care consideră că aceasta ar fi mai în vârstă decât susține. Conform legislației actuale, acesta nu va mai putea candida pentru obținerea unui nou mandat prezidențial.

Yoweri Museveni, Uganda, mandat prezidențial, limită de vârstă
Sursa: Washington Times

În prezent, orașul Kampala este guvernat de o stare generală de tensiune, cauzată și de suplimentarea echipelor de polițiști. Serviciile antitero au înconjurat clădirea parlamentului, iar poliția militară organizează patrule regulate în oraș. Gradul  de tensiune a ajuns la un nivel destul de ridicat, având în vedere că până și parlamentarii sunt supuși unor filtre de control înainte de a intra în clădirea parlamentului.

Check Also

Egipt: Fostul Șef al Statului Major, aflat sub anchetă

Fostul șef al armatei egiptene,  Sami Anan, este anchetat de către autoritățile de la Cairo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *