Breaking News
Home > Global News > Africa > Olanda sprijină financiar Zimbabwe pentru a contracara efectele El Nino
sursa: blogs.oxfam.org

Olanda sprijină financiar Zimbabwe pentru a contracara efectele El Nino

Zimbabwe va primi 3,9 milioane de dolari din partea Olandei pentru a face față efectelor cauzate de fenomenul El Nino, afirmă Zimbabwe Situation.

Un număr de șapte organizații nonguvernamentale din Zimbabwe: Plan International Zimbabwe, Terres De Homes, World Vision, International Rescue Committee, Cordaid și ICCO/Act-Alliance colaborează sub egida unei inițiative comune de răspuns la secetă (Zimbabwe Joint Drought Response – ZIMJR) pentru implementarea proiectului.

Proiectul e sprijinit financiar de către ministerul afacerilor externe din Olanda, fiind finanțat prin Dutch Relief Fund, și va fi implementat de către Dutch Relief Alliance  și Oxfam, în colaborare cu partenerii locali din Zimbabwe.

Machida Marongwe, directorul din Zimbabwe al organizației Oxfam,  a declarat că toate organizațiile locale primesc sprijin din partea guvernului olandez pentru a răspunde la criza alimentară provocată de El Nino.

Olanda dorește să contribuie prin această inițiativă la atenuarea efectelor secetei severe induse de El Nino. Prin demersul său, Olanda intenționează să ofere asistență umanitară persoanelor vulnerabile din Zimbabwe care sunt afectate de  secetă și de criza securității alimentare. Proiectul vizează însă și implementarea unor strategii pentru a evita dependența de ajutor pe termen lung. În acest sens, se încurajează folosirea ajutorului umanitar pentru a obține noi culturi agricole în viitor.

Programul vizează 336.400 de persoane vulnerabile din Zimbabwe și se dorește a fi un pas care să stimuleze comunitățile să-și dezvolte propriul sistem de adaptare la astfel de provocări în viitor.

Check Also

Egipt: Fostul Șef al Statului Major, aflat sub anchetă

Fostul șef al armatei egiptene,  Sami Anan, este anchetat de către autoritățile de la Cairo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *