Breaking News
Home > Global News > Africa > Libia: câmpul petrolier Sahara se închide treptat
Libia, câmpul petrolier Sahara
Sursa: Reuters

Libia: câmpul petrolier Sahara se închide treptat

În urma închiderii unui centru de control din orașul nordic Zawiya, câmpul petrolier Sahara din Libia, care produce zilnic 270,000 barili, va fi închis treptat, relatează Reuters.

Inginerul care a făcut cunoscută situația centrului de comandă din Zawiya nu a oferit detalii referitoare la motivele care au generat închiderea sa. Se pare însă că diverși angajați au postat pe o rețea de socializare că centrul ar fi fost asediat de un grup înarmat.

În ciuda faptului că o sursă din partea rafinăriei din Zawiya a declarat că instalația funcționează corespunzător, un reprezentant al unui transportator maritim local a susținut contrariul, afirmând că activitatea din port ar fi fost suspendată.

Din cauza perturbării activității centrului din Zawiya, tancul petrolier Dubai Beauty  a fost nevoit să preia marți 750,000 barili, însă nu este cert când va intra în posesia produsului brut. National Oil Corporation, operatorul unor parteneriate ale câmpului petrolier Sahara cu Repsol, Total, OMV și Statoil, nu a făcut nici un comentariu referitor la informațiile apărute.

Sahara este cel mai mare câmp petrolier al Libiei, producția obținută în acest centru constituind un sfert din totalul producției țării. Redeschiderea din decembrie a centrului a reprezentat elementul cheie pentru relansarea industriei petroliere libiene. La sfârșitul lunii  iunie, producția a ajuns la peste un milion de barili, comparativ cu situația din anul 2016, când producția atingea aproximativ  200.000 de barili pe an.

Situația din Sahara s-a deteriorat începând cu luna iunie, când s-a confruntat cu câteva suspendări temporare ale activității din cauza blocajelor produse asupra conductelor de grupuri înarmate și de un protest al celor care lucrează în domeniu.

Check Also

Egipt: Fostul Șef al Statului Major, aflat sub anchetă

Fostul șef al armatei egiptene,  Sami Anan, este anchetat de către autoritățile de la Cairo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *