Breaking News
Home > Global News > Africa > Kenya: prima campanie prezidențială bazată pe social media
social media
sursa: Capital FM Kenya

Kenya: prima campanie prezidențială bazată pe social media

Cetățenii din Kenya merg marți la vot pentru a-și alege un atât un nou președinte, cât și guvernatori, membri ai parlamentului și senatori. Alegerile acestea, în schimb, sunt diferite de alte alegeri din trecut. De această data alegerile se bazează foarte mult pe campaniile făcute pe social media, lăsând loc și pentru influența știrilor false, relatează Al Jazeera.

Pentru a realiza campanii cât mai puternice, candidații au angajat echipe de PR vestice pentru a asigura creștera fiecăruia în poll-uri. Dezavantajul este acela că, angajarea unei echipe bune și realizarea unei campanii bine puse la punct, atrage cu sine cheltuieli mari, care vor fi simțite de președintele ales după 8 august.

Cei doi candidați au ca public țintă oamenii cuprinși în categoria de vârstă 18-35 de ani. Pentru a se asigura că sunt votați de tineret, candidații au avut multe campanii digitale și au postat poze, videoclipuri și live-uri pentru a atrage atenția, făcând astfel adevărate arme electorale din rețele sociale precum Facebook, Twitter și Instagram.

Conform rețelelor sociale proprii, cei doi candidați importanți, Uhuru Kenyatta și Raila Odinga au următoarele cifre de susținători:

Uhuru Kenyatta

social media

Facebook: 3,19 milioane urmăritori

Twitter: 2,29 milioane de urmăritori

Instagram: 80,7 mii de urmăritori

Raila Odinga

social media

Facebook: 954 de mii de urmăritori

Twitter: 1,4 milioane de urmăritori

Instagram: 5,422 de urmăritori

Potrivit Africa News, Kenya este un stat important în regiunea africană. Influența Kenyei se regăsește în sfera politică, economică, academică și în domeniul securității, fiind și una dintre cele mai dezvoltate țări din punct de vedere tehnologic. Astfel, era doar o problemă de timp până când rețele de socializare aveau să fie transformate în unelte politice.

 

Check Also

Egipt: Fostul Șef al Statului Major, aflat sub anchetă

Fostul șef al armatei egiptene,  Sami Anan, este anchetat de către autoritățile de la Cairo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *