Breaking News
Home > Global News > Africa > India oferă asistență de 1 milion de dolari pentru Zimbabwe în urma secetei
Sursa: .nyasatimes.com

India oferă asistență de 1 milion de dolari pentru Zimbabwe în urma secetei

India a reacționat cu promptitudine la apelul la ajutor internațional făcut de Zimbabwe, care se confruntă cu condiții extrem de dificile de secetă, confirmând prin ministerul său de afaceri externe ajutorul de 1 milion de euro pentru țara africană, relatează africanews.com.

Guvernul indian a anunțat că va exista și o a doua parte a asistenței, prin care va dona către Zimbabwe 500 de tone de orez.

Misheck Sibanda, Secretar General al Președintelui și Guvernului din Zimbabwe, a mulțumit Indiei pentru răspunsul promt la situația economică dificilă a țării, precum și pentru buna colaborare dintre India și Zimbabwe în domenii esențiale ale economiei, cum ar fi întreprinderile mici și mijlocii, tehnologia informației și comunicării, energiei, educației și farmaceuticelor.

Conform rapoartelor existente, aproximativ patru milioane de persoane din Zimbabwe suferă de malnutriție, din cauza secetei care se agravează, ca efect al fenomenului El Nino.

Conform UNDP, aproximativ 5 milioane de persoane vor avea nevoie de asistență până în martie anul viitor. Zimbabwe așteaptă un pachet de asistență de 1,6 miliarde de dolari de la comunitatea internațională, care va fi folosit pentru a asigura hrana populației.

Check Also

Africa: Revista presei – 1 noiembrie

Principalele evenimente ale  zilei de 1 noiembrie 2017, în Africa: Aproximativ 300 de refugiați în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *