Breaking News
Home > Global News > Africa > Egipt: explozii la două biserici creștine
Egipt

Egipt: explozii la două biserici creștine

Două atacuri au vizat biserica ortodoxă coptă duminică în Egipt și au fost ucise mai mult de 42 de persoane, relatează BBC.

Daesh cunoscut și după acronimele  de ISIS sau ISIL a revendicat atacurile.

Prima explozie a fost la biserica Sfântul George din Tanta apoi a urmat în orașul Alexandria, iar numărul persoanelor rănite ajunge la 100, conform Ministerului Sănătății.

Președintele Abdel Fattah el- Sisi a decis să ia toate măsurile de siguranță pentru a preveni alte incidente asemănătoare. În ultimele luni au existat numeroase atacuri asupra creștinilor care reprezintă 10% din populație.

Evenimentul tragic din duminica Floriilor se întâmplă la o distanță de câteva săptămâni de la vizita papei Francis.

În decembrie, anul trecut, la Cairo în cea mai mare catedrală, au fost uciși peste 25 de oameni și răniți 49, majoritatea erau femei și bărbați, fiind cel mai mare atac asupra unei minorități creștine.

Biserica ortodoxă coptă se numără printre cea mai veche comunitate creștină și este printre ultimele pe care le regăsim în Orientul Mijlociu. De-a lungul timpului, creștinii acestei biserici au fost marginalizați și vulnerabili.

Politica statului Egipt alături de liderii musulmani au încercat mereu să arate că există o susținere pentru creștini. Cu toate acestea, în ultimele luni foarte mulți au emigrat în nordul Sinaiului ca urmare a numeroaselor ucideri. Astfel, credibilitatea în măsurile de protecție ale statului sunt tot mai scăzute.

Check Also

Africa: Revista presei – 1 noiembrie

Principalele evenimente ale  zilei de 1 noiembrie 2017, în Africa: Aproximativ 300 de refugiați în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *