Breaking News
Home > Global News > Africa > Africa de Sud introduce aeronave propulsate de biocombustibil
sursa: theflightreviews.com

Africa de Sud introduce aeronave propulsate de biocombustibil

Conform CNN, Compania Aeriană a Africii de Sud, a început să utilizeze avioane propulsate de biocombustibil, obținut din plante de tutun. Compania a efectuat deja curse cu astfel de aeronave între Johannesburg și Cape Town.

Lansarea zborurilor propulsate de biocombustibili reprezintă un pas important în cadrul proiectului Solaris, început în anul 2014 cu scopul de a produce combustibili pentru aeronave pe plan local, într-o manieră sustenabilă. Aeronavele sunt parțial alimentate de biocombustibil realizat din plante de tutun Solaris, care nu conțin nicotină, acestea fiind cultivate de către agricultorii din provincia Limpopo.

Proiectul demonstrează că industria aeronautică este în plină schimbare și că utilizarea biocombustibililor este fezabilă, cu toate că acum 4 sau 5 ani acest lucru era perceput ca fiind imposibil. Proiectul Solaris este flexibil și poate fi ajustat pentru a fi utilizat și în afara industriei aeronautice, spre exemplu prin aceleași proceduri s-ar putea produce biodiesel pentru mașini și bioplastic.

Trecerea la aeronave propulsate de biocombustibili va crea locuri de muncă în Africa de Sud și va ajuta economia țării prin faptul că aceasta nu va mai fi nevoită să cumpere dolari sau petrol. Compania Aeronautică a Africii de Sud intenționează să treacă 50% din flota sa de aeronave pe biocombustibili până în 2023.

Check Also

(VIDEO) Congo: Protestatar ucis de către forţele guvernamentale

Protestele din Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, continuă să escaladeze, după ce membrii comunităţilor creştine cer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *