Global News Intelligence https://newsint.ro Transformăm informaţia în cunoaştere Thu, 22 Jun 2017 15:43:08 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.10 https%3A%2F%2Fnewsint.ro%2Ffeed%2F Polonia începe demolarea monumentelor sovietice https://newsint.ro/global-news/europa/polonia-incepe-demolarea-monumentelor-sovietice/ https://newsint.ro/global-news/europa/polonia-incepe-demolarea-monumentelor-sovietice/#respond Thu, 22 Jun 2017 15:43:08 +0000 http://newsint.ro/?p=18027 Parlamentul din Polonia a introdus o serie de amendamente  pentru legea privind decomunizarea țării, prin care urmează să demoleze toate monumentele sovietice, inclusiv statuile dedicate cinstirii Armatei Roșii, relatează TASS. Amendamentele au fost votate de 480 deputați în timp ce șapte s-au împotrivit iar alți 15 s-au abținut. Conform acestora,  monumentele, statuile sau alte obiecte “nu …

The post Polonia începe demolarea monumentelor sovietice appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Parlamentul din Polonia a introdus o serie de amendamente  pentru legea privind decomunizarea țării, prin care urmează să demoleze toate monumentele sovietice, inclusiv statuile dedicate cinstirii Armatei Roșii, relatează TASS.

Amendamentele au fost votate de 480 deputați în timp ce șapte s-au împotrivit iar alți 15 s-au abținut.

Conform acestora,  monumentele, statuile sau alte obiecte “nu pot aduce omagiu persoanelor, organizațiilor, evenimentelor sau datelor care simbolizează comunismul sau alte sisteme totalitare”.

Experții polonezi  spun că există cel puțin 469 de  astfel de monumente, iar aproximativ 250 dintre acestea sunt dedicate Armatei Roșii.

The post Polonia începe demolarea monumentelor sovietice appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/europa/polonia-incepe-demolarea-monumentelor-sovietice/feed/ 0
Regele Arabiei Saudite așteptat în vizită la Moscova https://newsint.ro/global-news/eurasia/regele-arabiei-saudite-asteptat-vizita-la-moscova/ https://newsint.ro/global-news/eurasia/regele-arabiei-saudite-asteptat-vizita-la-moscova/#respond Thu, 22 Jun 2017 15:18:43 +0000 http://newsint.ro/?p=18024 Diplomația rusă anunță că vizita Regelui Salman al Arabiei Saudite ar putea avea loc la Moscova, în perioada imediat următoare . “Am adresat o invitație, iar Regele și-a exprimat dorința de a vizita Rusia. Acum urmează să găsim data în care această vizită ar urma să aibe loc, iar noi sperăm ca acest lucru să …

The post Regele Arabiei Saudite așteptat în vizită la Moscova appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Diplomația rusă anunță că vizita Regelui Salman al Arabiei Saudite ar putea avea loc la Moscova, în perioada imediat următoare .

“Am adresat o invitație, iar Regele și-a exprimat dorința de a vizita Rusia. Acum urmează să găsim data în care această vizită ar urma să aibe loc, iar noi sperăm ca acest lucru să se întâmple destul de curând”, a declarat  Mikhail Bogdanov, adjunct al MAE Rus, conform TASS.

Inițiativa rusă vine în contextul în care Arabia Saudită se află în conflict diplomatic cu statul Qatar, iar Moscova și-a exprimat dorința de a media relația dintre cele două țări.

 

The post Regele Arabiei Saudite așteptat în vizită la Moscova appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/eurasia/regele-arabiei-saudite-asteptat-vizita-la-moscova/feed/ 0
Iordania este dispusă să găzduiască trupe germane https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/jordania-este-dispusa-sa-gazduiasca-trupe-germane/ https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/jordania-este-dispusa-sa-gazduiasca-trupe-germane/#respond Thu, 22 Jun 2017 14:53:59 +0000 http://newsint.ro/?p=18021 În cazul în care Germania va fi nevoită să mute facilitățile militare de la baza turcă din Incirlik, Iordania a anunțat că este dispusă să găzduiască soldații nemți. “Legăturile dintre Iordania și Germania sunt în continuă creștere, pe toate nivelurile, ceea ce crează o situație benefică pentru ambele țări”,  a declarat ministrul iordanian Mohammad Momani, conform …

The post Iordania este dispusă să găzduiască trupe germane appeared first on Global News Intelligence.

]]>
În cazul în care Germania va fi nevoită să mute facilitățile militare de la baza turcă din Incirlik, Iordania a anunțat că este dispusă să găzduiască soldații nemți.

“Legăturile dintre Iordania și Germania sunt în continuă creștere, pe toate nivelurile, ceea ce crează o situație benefică pentru ambele țări”,  a declarat ministrul iordanian Mohammad Momani, conform The Jordan Times.

Totodată, acesta a amintit că Germania și Iordania sunt state aliate în lupta împotriva terorismului internațional.

În urmă cu două săptămâni, guvernul german a decis să retragă trupele militare de la Incirlik, pe fondul tensiunilor diplomatice cu regimul de la Ankara.

Peste 250 de soldați germani sunt cantonați în Turcia, aceștia urmând a se muta, împreună cu echipamentul militar și avioanele de luptă, în baza iordaniană Al Asraq.

 

The post Iordania este dispusă să găzduiască trupe germane appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/jordania-este-dispusa-sa-gazduiasca-trupe-germane/feed/ 0
Donald Tusk: Marea Britanie ar putea rămâne în UE https://newsint.ro/organizatii-internationale/donald-tusk-marea-britanie-ar-putea-ramane-ue/ https://newsint.ro/organizatii-internationale/donald-tusk-marea-britanie-ar-putea-ramane-ue/#respond Thu, 22 Jun 2017 14:26:58 +0000 http://newsint.ro/?p=18018 Deși luni a început în mod oficial dialogul privind ieșirea Marii Britanii din UE,  președintele Consiliului European, Donald Tusk susține că încă visează ca britanii să rămână în Uniune. “Unii dintre prietenii mei britanici m-au întrebat dacă este posibil să revină asupra Brexit-ului și dacă îmi pot imagina un rezultat conform căruia Marea Britanie ar …

The post Donald Tusk: Marea Britanie ar putea rămâne în UE appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Deși luni a început în mod oficial dialogul privind ieșirea Marii Britanii din UE,  președintele Consiliului European, Donald Tusk susține că încă visează ca britanii să rămână în Uniune.

“Unii dintre prietenii mei britanici m-au întrebat dacă este posibil să revină asupra Brexit-ului și dacă îmi pot imagina un rezultat conform căruia Marea Britanie ar rămâne în UE. Le-am spus că, de fapt, Uniunea Europeană este fondată pe vise care păreau imposibil de realizat. Prin urmare, cine știe?”, a spus Tusk, citat de Reuters.

The post Donald Tusk: Marea Britanie ar putea rămâne în UE appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/organizatii-internationale/donald-tusk-marea-britanie-ar-putea-ramane-ue/feed/ 0
SUA suspectată pentru interogări abuzive în Yemen https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/sua-suspectata-pentru-interogari-abuzive-yemen/ https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/sua-suspectata-pentru-interogari-abuzive-yemen/#respond Thu, 22 Jun 2017 14:08:39 +0000 http://newsint.ro/?p=18013 SUA este suspectată pentru realizarea mai multor interogări considerate abuzive, realizate în posibile închisori aflate în Yemen sub controlul Emiratelor Arabe Unite (EAU), informează PressTv. Associated Press (AP) a identificat posibile 18 închisori aflate în partea de sud a Yemenului, aflate sub controlul EAU sau al milițiilor apropiate președintelui Hadi. Miercuri, oficialii SUA au confirmat …

The post SUA suspectată pentru interogări abuzive în Yemen appeared first on Global News Intelligence.

]]>
SUA este suspectată pentru realizarea mai multor interogări considerate abuzive, realizate în posibile închisori aflate în Yemen sub controlul Emiratelor Arabe Unite (EAU), informează PressTv.

Associated Press (AP) a identificat posibile 18 închisori aflate în partea de sud a Yemenului, aflate sub controlul EAU sau al milițiilor apropiate președintelui Hadi.

Miercuri, oficialii SUA au confirmat realizarea mai multor interogări în Yemen, dar au susținut că nu au fost încălcate drepturile omului.

AP susține că rețeaua de închisori secrete controlată de EAU în Yemen a fost realizată sub conducerea președintelui Obama și funcționează și în prezent.

The post SUA suspectată pentru interogări abuzive în Yemen appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/sua-suspectata-pentru-interogari-abuzive-yemen/feed/ 0
Global News Intelligence organizează un nou stagiu de practică https://newsint.ro/global-news/romania/stagiu-practica-5/ https://newsint.ro/global-news/romania/stagiu-practica-5/#respond Wed, 21 Jun 2017 17:01:59 +0000 http://newsint.ro/?p=17943 Global News Intelligence organizează un nou stagiu de practică în perioada 5 iulie – 5 octombrie, la unul din sediile noastre din București. Programul se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau persoanelor interesate de analiza relațiilor internaționale. Participanții vor primi o adeverință de practică/scrisoare de recomandare și vor putea beneficia atât de cursuri de formare specială …

The post Global News Intelligence organizează un nou stagiu de practică appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Global News Intelligence organizează un nou stagiu de practică în perioada 5 iulie – 5 octombrie, la unul din sediile noastre din București.

stagiu de practică
sursa newsint.ro

Programul se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau persoanelor interesate de analiza relațiilor internaționale. Participanții vor primi o adeverință de practică/scrisoare de recomandare și vor putea beneficia atât de cursuri de formare specială cât și de participarea gratuită la unele din programele ce vor fi realizate în această perioadă.

Stagiul de practică presupune realizarea unor știri, articole și analize însumând un număr total de 10 ore/săptămână. Activitatea presupune lucrul în echipă, capacitatea de argumentație, analiza aplicată asupra unor evenimente curente de pe scena internațională.

În mod curent vor avea loc două întâlniri de lucru pe săptămână la sediul Global News Intelligence, în funcție de programul voluntarilor în timp ce o parte din activitatea se va desfășura online, prin conectarea cu un cont special la platforma newsint.ro.

Voluntarii vor beneficia de training în ceea ce privește bunele practici de redactare a știrilor și analizelor, precum și în ceea ce privește utilizarea platformei newsint.ro (redactare/editare/SEO).

Cei interesati sunt rugați să trimită un CV împreună cu o scurtă scrisoare de motivație, din care să rezulte ariile de interes (Europa, Asia Pacific, Africa, Eurasia, Orientul Mijlociu Extins, Statele Unite și America Latină, Securitate Energetică, Intelligence, Organizații Internaționale).

Documentația va fi trimisă la adresa office@newsint.ro cu titlul “Internship Global News Intelligence – Nume.Prenume”.

Aplicațiile pot fi trimise până la data de 1 iulie, urmând ca persoanele selectate să fie chemate la un interviu în perioada imediat următoare

Succes!

The post Global News Intelligence organizează un nou stagiu de practică appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/romania/stagiu-practica-5/feed/ 0
Beijingul încearcă să clădească o relație mai strânsă cu Ivanka Trump și Jared Kushner https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/beijing-ivanka-kushner-vizita/ https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/beijing-ivanka-kushner-vizita/#respond Wed, 21 Jun 2017 16:59:39 +0000 http://newsint.ro/?p=18009 Beijingul încearcă să aprofundeze relația cu Jared Kushner și Ivanka Trump, cuplu cu o influență majoră asupra președintelui american, în special în zona de politică externă, relatează South China Morning Post.  Publicația citează analiști din China care comentează asupra faptului că Beijingul i-a invitat pe cei doi într-o vizită oficială, vizită ce ar trebui să …

The post Beijingul încearcă să clădească o relație mai strânsă cu Ivanka Trump și Jared Kushner appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Beijingul încearcă să aprofundeze relația cu Jared Kushner și Ivanka Trump, cuplu cu o influență majoră asupra președintelui american, în special în zona de politică externă, relatează South China Morning Post

Publicația citează analiști din China care comentează asupra faptului că Beijingul i-a invitat pe cei doi într-o vizită oficială, vizită ce ar trebui să preceadă o vizită al lui Donald Trump ce ar urma să aibă loc în noiembrie.  Interesului cuplului pentru relația sino-americană este confirmat și prin faptul că Jared Kushner a jucat un rol important în aranjarea vizitei lui Xi Jinping în Florida, la reședința prezidențială Mar-a-Lago dar și prin faptul că în acest weekend l-au găzduit pe Terry Branstad, ambasadorul american numit în China, la Trump Hotel în Washington D.C.

“Jared Kushner este un membru de încredere al cercului apropiat al lui Trump. Astfel, este logic să îl trimită pe el ca reprezentant pentru a vizita China înainte vizitei lui Trump,” a spus Liu Weidong, expert pe studii americane la Academia de Știinte Sociale.

Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, a declarat azi că nu poate confirma că există planuri pentru o vizită a președintelui Trump. Kushner ar putea să aibă de suferit de pe urma acuzațiilor conform cărora ar fi avut o linie de comunicare cu oficiali ruși pe perioada campaniei electorale din 2016.

The post Beijingul încearcă să clădească o relație mai strânsă cu Ivanka Trump și Jared Kushner appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/beijing-ivanka-kushner-vizita/feed/ 0
Avioane NATO au interceptat o aeronavă în care se afla Ministrul Apărării din Rusia https://newsint.ro/global-news/europa/nato-shoigu-interceptat/ https://newsint.ro/global-news/europa/nato-shoigu-interceptat/#respond Wed, 21 Jun 2017 16:20:40 +0000 http://newsint.ro/?p=18005 Mai multe avioane de vânătoare NATO de tip F-16 au interceptat o aeronavă deasupra Mării Baltice în care se afla Ministrul Apărării din Rusia, Sergei Shoigu relatează BBC. Acesta se îndrepta către enclava Kalinigrad. Purtătorul de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, Matthias Eichenlau a confirmat că trei aeronave au traversat Marea Baltică azi dar acestea nu …

The post Avioane NATO au interceptat o aeronavă în care se afla Ministrul Apărării din Rusia appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Mai multe avioane de vânătoare NATO de tip F-16 au interceptat o aeronavă deasupra Mării Baltice în care se afla Ministrul Apărării din Rusia, Sergei Shoigu relatează BBC. Acesta se îndrepta către enclava Kalinigrad.

Purtătorul de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, Matthias Eichenlau a confirmat că trei aeronave au traversat Marea Baltică azi dar acestea nu s-au identificat, prin urmare, avioane NATO responsabile cu securitatea spațiului aerian din regiune s-au ridicat de la sol pentru a identifica aeronavele străine.

“NATO nu are nicio informație referitoare la cine se afla la bord. Evaluăm comportamentul piloților ruși drept sigur și profesional”, a declarat Eichenlau.

interceptat
Sergei Shoigu, Sursa Ministerul Apărării al Federației Ruse

Formația de luptă NATO s-a îndepărtat în momentul în care un avion de luptă rusesc Su-27 a semnalizat prin mijloace specifice faptul ca este înarmat. Știrea s-a propagat de la corpul de presă care îl însoțea pe Shoigu în vizita sa. Ministrul a ținut o conferință cu lideri militari locali unde a acuzat NATO că și-a intensificat prezența militară în proximitatea graniței vestice a Federației Ruse.

Incidentul urmează un alt eveniment cu posibile consecințe grave. Luni, un avion de recunoaștere american a fost interceptat de un avion de vânătoare rusesc, acesta apropiindu-se la 1.5 metri. Oficialii americani au caracterizat mișcarea drept “nesigură”.

The post Avioane NATO au interceptat o aeronavă în care se afla Ministrul Apărării din Rusia appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/europa/nato-shoigu-interceptat/feed/ 0
Un avion american a doborât o dronă fabricată în Iran deasupra Siriei https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/drona-doborata-siria/ https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/drona-doborata-siria/#respond Tue, 20 Jun 2017 20:08:17 +0000 http://newsint.ro/?p=18002 Un avion american de tip F-15 a doborât o dronă deasupra estului Siriei, considerând că aeronava reprezintă un pericol pentru forțele Coaliției, relatează BBC. Drona, model Shahed 129 de proveniență iraniană, era operată de militanți pro-Assad, la nord-est de localitatea Tanf. Incidentul se adaugă mai multor evenimente ce au capacitatea să escaladeze tensiunile în zona, după …

The post Un avion american a doborât o dronă fabricată în Iran deasupra Siriei appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Un avion american de tip F-15 a doborât o dronă deasupra estului Siriei, considerând că aeronava reprezintă un pericol pentru forțele Coaliției, relatează BBC.

Drona, model Shahed 129 de proveniență iraniană, era operată de militanți pro-Assad, la nord-est de localitatea Tanf. Incidentul se adaugă mai multor evenimente ce au capacitatea să escaladeze tensiunile în zona, după ce duminică, forțele americane au doborât un avion sirian iar forțele Coaliției au anunțat că l-au ucis într-un bombardament pe Turki al-Binali, un cleric din eșaloanele superioare a organizației teroriste Daesh. Conform oficialilor americani citați, al-Binalu, originar din Bahrein, s-ar fi alăturat grupării teroriste în 2014, având un rol religios important.

Între timp, Rusia, în urma incidentului legat de doborârea unui Su-22 sirian, a suspendat linia telefonică de comunicare directă cu Statele Unite, crescând astfel șansele unui eveniment neprevăzut, de natură militară, cu posibile consecințe grave.

 

The post Un avion american a doborât o dronă fabricată în Iran deasupra Siriei appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/drona-doborata-siria/feed/ 0
UE cere reducerea tensiunilor diplomatice din Golf https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/ue-cere-reducerea-tensiunilor-diplomatice-din-golf/ https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/ue-cere-reducerea-tensiunilor-diplomatice-din-golf/#respond Tue, 20 Jun 2017 19:42:46 +0000 http://newsint.ro/?p=17979 Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a cerut statelor din Golf recalibrarea relaţiilor, în contextul crizei din Qatar, informează Aljazeera. Mogherini a atras atenţia asupra instabilităţii regiunii, astfel că acest conflict nu poate aduce nici o contribuţie benefică. Din contră, situaţia riscă să ia o întorsătura neaşteptată în orice clipă, motiv pentru care statele …

The post UE cere reducerea tensiunilor diplomatice din Golf appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a cerut statelor din Golf recalibrarea relaţiilor, în contextul crizei din Qatar, informează Aljazeera.

Mogherini a atras atenţia asupra instabilităţii regiunii, astfel că acest conflict nu poate aduce nici o contribuţie benefică. Din contră, situaţia riscă să ia o întorsătura neaşteptată în orice clipă, motiv pentru care statele implicate trebuie să apeleze la dialog direct.

Tensiunile şi problemele trebuie si pot fi rezolvate numai la masa discuţiilor deschise pentru a găsi soluţii agreate de ambele părţi, prin metode politice. Îndemnăm toate statele să coopereze pentru de-escaladarea conflictului şi să se angajeze in dialog direct, fără acţiuni unilaterale, a declarat Mogherini luni în Luxemburg.

Uniunea Europeană are un interes direct în rezolvarea disputelor întrucât statele din Golf sunt partenerii luptei împotriva terorismului, a soluţionării altor conflicte şi în dezvoltarea economică a regiunii.

Zona este deja fragilă şi în pericol, de aceea UE se teme de posibile efecte negative nu numai în proximitate, ci care vor afecta inclusiv Africa şi Asia. Există semnale îngrijorătoare, motiv pentru care Mogherini susţine găsirea unei soluţii politice care să evite intensificarea ostilităţilor.

Acest lucru este posibil şi cu atât mai mult în cazul statelor membre GCC (Gulf Cooperation Council).

Declaraţiile Înaltului Reprezentant vin în urma crizei declanşate pe 5 iunie, când Arabia Saudită, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Yemen au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, acuzând Doha de susţinerea şi finanţarea terorismului. Oficialităţile din Qatar au negat acuzaţiile nejustificate.

The post UE cere reducerea tensiunilor diplomatice din Golf appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/ue-cere-reducerea-tensiunilor-diplomatice-din-golf/feed/ 0