Global News Intelligence https://newsint.ro Transformăm informaţia în cunoaştere Thu, 17 Aug 2017 10:20:35 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.10 https%3A%2F%2Fnewsint.ro%2Ffeed%2F Vicepreședintele SUA Mike Pence – “traducătorul” președintelui Trump https://newsint.ro/global-news/america/vicepresedintele-sua-mike-pence-traducatorul-presedintelui-trump/ https://newsint.ro/global-news/america/vicepresedintele-sua-mike-pence-traducatorul-presedintelui-trump/#respond Thu, 17 Aug 2017 10:20:35 +0000 http://newsint.ro/?p=19594 În timpul turului vicepreședintelui Mike Pence în America Latină, acesta a reușit să își creeze o imagine de mesager al președintelui Trump, informează Washington Post. Chiar și asa, în timpul vizitelor din această săptămână din Columbia, Argentina și Chile, Pence s-a purtat mai degrabă ca un traducător, după ce declarațiile oficiale ale acestuia fac notă …

The post Vicepreședintele SUA Mike Pence – “traducătorul” președintelui Trump appeared first on Global News Intelligence.

]]>
În timpul turului vicepreședintelui Mike Pence în America Latină, acesta a reușit să își creeze o imagine de mesager al președintelui Trump, informează Washington Post.

Chiar și asa, în timpul vizitelor din această săptămână din Columbia, Argentina și Chile, Pence s-a purtat mai degrabă ca un traducător, după ce declarațiile oficiale ale acestuia fac notă discordantă cu declarațiile președintelui Trump făcute în SUA. Pence aduce o notă de rigiditate și diplomație în declarațiile sale atunci când susține mesajul președintelui Trump, este de părere Washington Post.

“Pense se plimbă prin lume ca majordomul care curăță laptele vărsat și petele de pe covor” – Peter Wehner, consilier al președintelui SUA George W. Bush

Se pare că vicepreședintele Pence este conștient de cerințele lui Trump când vine vorba de loialitate și nu dorește să lase loc de interpretare în discursurile sale chiar dacă retorica are alt ton. Această idee este conturată și de declarațiile lui Trump la adresa liderilor din emisfera sudică, amenințați chiar cu acțiuni militare în Venezuela al cărui guvern a adus țara într-o criză politică și colaps economic, unde vicepreședintele Pence a intervenit pentru a șterge cu burete orice fel de gând cu privire la intervențiile SUA, informează Washington Post.

“Președintele a fost clar pe această temă și asa voi fi și eu […] Sunt alături de președinte și susțin ceea ce am zis” – vicepreședintele SUA Mike Pence

De altfel într-o declarație făcut de acesta în vizita oficială din Santiago – Chile, Pence a ținut să menționeze direct că este alături de președintele său Donald Trump când vine vorba de ce s-a întâmplat la Charlottesville. Mesajul a fost unul atent aranjat după ce administrația s-a confruntat cu critici dure față de declarațiile lui Trump, informează nationalpost.

Conform celor de la New York Post, vicepreședintele Mike Pence se află într-un tur de forță în vizită în America Latină pentru a căuta să mai detensioneze atmosfera creată de “America first”, fiind primul efort major susținut și de Casa Albă pentru a îmbunătăți relațiile cu o regiune tensionată de alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

“Sub președintele Donald Trump, SUA își va pune întotdeauna securitatea și prosperitatea Americii pe primul loc […] dar așa cum sper că prezența mea astăzi, America nu înseamnă America singură” – Mike Pence, vicepreședintele SUA

Se pare că mesajul nu prea a avut impact, Trump nefiind o figură politică agreată în America Latină, unde primele sale acțiuni ca președinte au fost considerate mult prea excesive. Contrastul este mare între actuala și fosta administrație prezidențială Obama când latino-americanii s-au simțit tratați cu respect și ca egali, mai informează New York Post.

The post Vicepreședintele SUA Mike Pence – “traducătorul” președintelui Trump appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/america/vicepresedintele-sua-mike-pence-traducatorul-presedintelui-trump/feed/ 0
Avocatul președintelui SUA aflat într-o controversă după un e-mail provocator https://newsint.ro/global-news/america/avocatul-presedintelui-sua-aflat-intr-o-controversa-dupa-un-e-mail-provocator/ https://newsint.ro/global-news/america/avocatul-presedintelui-sua-aflat-intr-o-controversa-dupa-un-e-mail-provocator/#respond Thu, 17 Aug 2017 10:19:12 +0000 http://newsint.ro/?p=19588 Avocatul președintelui SUA se află în mijlocul unei dezbateri cu temă rasială după ce s-a constatat că acesta a redirecționat un email în care se poziționa pentru instituirea protecției unor monumente confederate, declarând totodată că grupul protestatarilor Black Lives Matter a fost infiltrat de teroriști, relatează Washington Post. Avocatul John Dowd a declarat pentru Washington …

The post Avocatul președintelui SUA aflat într-o controversă după un e-mail provocator appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Avocatul președintelui SUA se află în mijlocul unei dezbateri cu temă rasială după ce s-a constatat că acesta a redirecționat un email în care se poziționa pentru instituirea protecției unor monumente confederate, declarând totodată că grupul protestatarilor Black Lives Matter a fost infiltrat de teroriști, relatează Washington Post.

Avocatul John Dowd a declarat pentru Washington Post că împarte multe lucruri cu oamenii și că nu este corect că simpla redirecționare a unui email să fie scoasă din contextul conținutului său. Email-ul cu pricina a fost trimis celor din administrația prezidențială și jurnaliștilor conservatori în timpul declarațiilor președintelui SUA Donald Trump despre incidentul din weekend petrecut in Charlottesville. Avocatul este un veteran al scandalurilor politice petrecute la Casa Albă, la cei 76 de ani ai săi fiind angajat de președintele Trump pentru a răspunde investigației aflate în curs de desfășurare vizavi de implicarea rușilor în campania prezidențială din 2016.

NewsInt a relatat despre noile acțiuni interne desfășurate împotriva președintelui SUA Donald Trump.

SUA
Sursa: NewYork Times

Avocatul Dowd a afirmat trimiterea acelui email, punând accentul pe faptul că acesta a studiat istoria Confederației și a gen. Robert E. Lee, istorie care a fost memorată pe întreg teritoriul american. Email-ul intitulat “Informația care validează președintele Trump în Charlottesville” pare că a avut parte de ecou și aplauze privind controversatele declarații ale lui Trump când a apărat obiectivele protestatarilor din tabăra suprematiștilor albi, informează express.co.uk.

Email-ul care a produs tensiuni pe plan intern între conservatori și liberai, îl prezintă pe generalul confederat Robert E. Lee într-o lumină pozitivă și recunoaște meritele acestuia a Revoluției Americane împotriva Angliei, informează New York Times.

“Nu poți fi împotriva Generalului Lee și pentru Generalul Washington […] nu există practic nicio diferență între cei doi” –  John Dowd, avocatul președintelui SUA Donald Trump

De altfel în declarațiile președintelui Trump în cazul protestelor de la Charlottesville, acesta a blamat ambele tabere pentru incidentele petrecute menționând că cei care s-au opus distrugerii statuilor sunt oameni buni care protestează împotriva pierderii propriei culturi. Declarațiile președintelui au fost aspru criticate, fiind apreciate însă în tabăra supremasiștilor albi, inclusiv de Klu Klux Klan, mai informează New York Times.

The post Avocatul președintelui SUA aflat într-o controversă după un e-mail provocator appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/america/avocatul-presedintelui-sua-aflat-intr-o-controversa-dupa-un-e-mail-provocator/feed/ 0
Liban respinge legea căsătoriilor forțate in caz de viol https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/liban-respinge-legea-casatoriilor-fortate-caz-de-viol/ https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/liban-respinge-legea-casatoriilor-fortate-caz-de-viol/#respond Thu, 17 Aug 2017 10:16:23 +0000 http://newsint.ro/?p=19598 Beirutul a respins o lege care conferea iertarea pedepselor violatorilor care se căsătoreau cu victimele sale, după mai multe presiuni ale grupurilor activiste pentru drepturile femeilor. Se pare că sunt sub o astfel de presiune și țările vecine Libanului, informează New York Times. Mai multe țări arabe, inclusiv Filipine – o țară majoritar catolică au …

The post Liban respinge legea căsătoriilor forțate in caz de viol appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Beirutul a respins o lege care conferea iertarea pedepselor violatorilor care se căsătoreau cu victimele sale, după mai multe presiuni ale grupurilor activiste pentru drepturile femeilor. Se pare că sunt sub o astfel de presiune și țările vecine Libanului, informează New York Times.

Mai multe țări arabe, inclusiv Filipine – o țară majoritar catolică au permis bărbaților acuzați sau condamnați pentru acte de viol, să fie exonerați de pedepse dacă aceștia se căsătoreau cu victimele lor.  Grupurile activiste au încercat mai mulți ani la rând să obțină anularea legilor considerând că astfel de măsuri nu fac altceva decât să continue victimizarea femeilor violate, mai informează New York Times.

“Este un prim pas în schimbarea tradițiilor și a mentalității […] Pentru noi este începutul. De acum campaniile de înștiințare vor face femeile conștiente că agresorul lor nu mai are scăpare de pedeapsa sa ” – Ghida Anani fondatorul grupului de activiști Abaad din Liban

Campaniile grupului de activiști au fost foarte puternice, în special în capitala Beirut unde consiliul format din miniștri ai guvernului libanez au recomandat ca legea să fie anulată. Nu doar Liban a venit cu această măsură ci și Iordania, Tunisia dar și Maroc în 2014 după un caz intens mediatizat.

Lacunele juridice sunt din ce în ce mai lipsite după ce tot mai multe femei devin mai educate în țările predominant musulmane iar platformele social media și internetul câștigă tot mai mulți adepți ai activismului, informează New York Times.

The post Liban respinge legea căsătoriilor forțate in caz de viol appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/orientul-mijlociu-extins/liban-respinge-legea-casatoriilor-fortate-caz-de-viol/feed/ 0
Editorial NYT: Răspunsul Coreei de Sud la amenințările Nordului https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/editorial-nyt-raspunsul-coreei-de-sud-la-amenintarile-nordului/ https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/editorial-nyt-raspunsul-coreei-de-sud-la-amenintarile-nordului/#respond Thu, 17 Aug 2017 10:14:38 +0000 http://newsint.ro/?p=19602 Într-un editorial al New York Times, Coreea de Sud este criticată că în fața amenințărilor militare venite de la Phenian dar și în fața tensiunilor dintre Nord și SUA, poziția acesteia este una relaxată și întâmpinată cu “datul din umeri”, presa sud-coreeană menționând foarte puțin tensiunile și amenințările avute din partea Phenianului. Choe Sang-Hun, autorul …

The post Editorial NYT: Răspunsul Coreei de Sud la amenințările Nordului appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Într-un editorial al New York Times, Coreea de Sud este criticată că în fața amenințărilor militare venite de la Phenian dar și în fața tensiunilor dintre Nord și SUA, poziția acesteia este una relaxată și întâmpinată cu “datul din umeri”, presa sud-coreeană menționând foarte puțin tensiunile și amenințările avute din partea Phenianului.

Choe Sang-Hun, autorul editorialului din New York Times spune că deși s-a născut în Coreea de Sud și cariera sa de jurnalist este conturată pe evenimentele din peninsula coreeană încă din 2005, nu poate să nu observe cele două realități.

Prima se referă la maniera hazardată de raportare a evenimentelor și tensiunilor, cu analiști și experți dar și declarațiile președintelui SUA Donald Trump care nu fac altceva decât să țină titlurile publicațiilor ocupate.

A doua se referă la calmul, chiar nonșalanța sud-coreenilor care în fiecare zi de vineri după orele de muncă își văd de viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, chiar dacă orașele lor sunt în imediata zonă de acțiune a temutelor rachete intercontinentale capabile de transportare a focoaselor nucleare (ICBM).

O posibilă explicație pentru apatia sud-coreenilor poate fi lipsa acțiunilor palpabile pentru un eventual război și există doar prezența declarațiilor și nimic mai mult. Întrebarea următoare vine normal, care sunt acțiunile care pot declanșa o mobilizare comună că riscurile sunt reale? Mișcările trupelor și armamentului nord-coreene la granița cu Sudul, prezența navelor militare americane, evacuarea a 200 de mii de civili americani din peninsula dar și expats chinezi, ridicarea alarmei militare Defcon?

Toate acestea s-au întâmplat iar presa nu le-a relatat și nici piața bursieră a Coreei de Sud nu a înregistrat fluctuații.

“A fost ocupat cu fotografierea turistică în vacanță că nici nu s-a sinchisit să îl sune pe președintele Trump să discute despre testele ICBM ale Phenianului” – Ching Woo-taik, lider al opoziției conservatoarea din Coreea de Sud

De partea cealaltă, susținătorii președintelui Moon Jae-in sunt de părere că reacțiile Sudului nu ar face altceva decât să “dea apă la moară” lui Kim Jong Un, liderul de la Phenian și să își intensifice strategia de a apărea periculos într-un efort de a câștiga concesii. Mulți sunt de acord cu o astfel de nepăsare în fața amenințărilor nucleare.

NewsInt a relatat despre tensiunile din peninsula coreeană și evoluțiile acesteia.

The post Editorial NYT: Răspunsul Coreei de Sud la amenințările Nordului appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/editorial-nyt-raspunsul-coreei-de-sud-la-amenintarile-nordului/feed/ 0
Ambarcațiune de ajutorare a imigranților reținută de paza de coastă din Libia https://newsint.ro/global-news/europa/ambarcatiune-de-ajutorare-imigrantilor-retinuta-de-paza-de-coasta-din-libia/ https://newsint.ro/global-news/europa/ambarcatiune-de-ajutorare-imigrantilor-retinuta-de-paza-de-coasta-din-libia/#respond Wed, 16 Aug 2017 14:57:27 +0000 http://newsint.ro/?p=19576 Un grup de activiști spanioli pentru drepturile imigranților au declarat că una din ambarcațiunile lor de salvare a fost reținută de paza de coastă din Libia aproximativ 2 ore în apele internaționale, relatează Al Jazeera. Vasul Golfo Azzuro  al grupului Proactiva Open Arms se afla la aproximativ 45 de km depărtare de coasta Libiei în …

The post Ambarcațiune de ajutorare a imigranților reținută de paza de coastă din Libia appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Un grup de activiști spanioli pentru drepturile imigranților au declarat că una din ambarcațiunile lor de salvare a fost reținută de paza de coastă din Libia aproximativ 2 ore în apele internaționale, relatează Al Jazeera.

Vasul Golfo Azzuro  al grupului Proactiva Open Arms se afla la aproximativ 45 de km depărtare de coasta Libiei în timpul incidentului, înafara apelor teritoriale, informează site-urile care monitorizează traficul maritim. Incidentul vine după ce Libia a cerut săptămâna trecută extinderea prerogativelor sale de acțiune în zonă pentru operațiunile de salvare. Guvernul de la Tripoli dorește să înceteze acțiunile vaselor de salvare străine care sunt acuzate de trafic de persoane.

Un anunț pe twitter din partea celor de la Proactiva Open Arms menționa amenințarea focurilor de armă împotriva acestora dacă nu întorc vasul, informează Al Jazeera. Se pare că astfel de acțiune nu este singulară, grupul Defend Europe acuzând autoritățile de la Tripoli de același tratament.

Contactați de presă, autoritățile navale nu au putut confirma incidentul. În același timp, Proactiva Open Arms a anunțat mai multe astfel de amenințări inclusiv focuri de avertisment îndreptate deasupra vasului Golfo Azzuro.

Marina libiană a anunțat crearea unei noi zone de căutare și salvare și interzicerea vaselor străine în aceasta. Conform dreptului internațional, o astfel de decizie trebuie autorizată de către Organizația Maritimă Internațională, informează ministerul de interne din Italia. Mai multe grupuri de salvare și-au încheiat activitatea recent.

The post Ambarcațiune de ajutorare a imigranților reținută de paza de coastă din Libia appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/europa/ambarcatiune-de-ajutorare-imigrantilor-retinuta-de-paza-de-coasta-din-libia/feed/ 0
China avertizează SUA și Coreea de Nord cu privire la acțiunile și amenințările reciproce https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/china-avertizeaza-sua-si-coreea-de-nord-cu-privire-la-actiunile-si-amenintarile-reciproce/ https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/china-avertizeaza-sua-si-coreea-de-nord-cu-privire-la-actiunile-si-amenintarile-reciproce/#respond Wed, 16 Aug 2017 12:21:55 +0000 http://newsint.ro/?p=19565 China dorește ca SUA să își oprească exercițiile militare în peninsula coreeană în schimbul suspendării testelor nucleare ale Coreei de Nord. Cele două state trebuie să lucreze împreună pentru o rezoluție a disputei lor, relatează Al Jazeera. Astfel, se arată că într-o discuție telefonică avută cu omologul său rus Sergei Lavrov, ministrul de externe al …

The post China avertizează SUA și Coreea de Nord cu privire la acțiunile și amenințările reciproce appeared first on Global News Intelligence.

]]>
China dorește ca SUA să își oprească exercițiile militare în peninsula coreeană în schimbul suspendării testelor nucleare ale Coreei de Nord. Cele două state trebuie să lucreze împreună pentru o rezoluție a disputei lor, relatează Al Jazeera.

Astfel, se arată că într-o discuție telefonică avută cu omologul său rus Sergei Lavrov, ministrul de externe al Chinei Wang Yi a declarat că este nevoie de muncă comună pentru a diminua tensiunile dintre cele două țări dar și că Rusia și China nu ar trebui să permită vreunei părți șă producă un incident aproape de granițele acestora, informează Al Jazeera.

Tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA sunt în continuă creștere după ce Phenianul a testat cu succes rachetele sale intercontinentale iar ONU a răspuns cu implementarea sancțiunilor internaționale.

NewsInt a relatat despre creșterea tensiunilor în peninsula coreeană.

China și Rusia au declarat oficial că doresc suspendarea exercițiilor militare ale SUA programate pe 21 august în peninsula coreeană anunțate ca măsură la amenințările Coreei de Nord , acesta fiind un prim pas spre îmbunătățirea relațiilor. Phenianul a anunțat că și-a îndeplinit obiectivele de cercetare în acest moment și plănuiește un nou test al rachetelor sale balistice aproape de teritoriul american din Guam dar așteaptă mai întâi acțiunile SUA.

Conform secretarului de stat SUA Rex Tillerson, administrația prezidențială a SUA rămâne interesată de un dialog cu Phenianul dar așteaptă un prim semn din partea acestuia.

“Vom continua să fim interesați de găsirea unei modalități de dialogare dar ține de el (n.r. Kim Jong Un)” – Rex Tillerson, secretar de stat SUA

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert a declarat că decizia Coreei de Nord de a se abține de la acțiuni nu este de-ajuns și că este nevoie de intenția de a de-nucleariza peninsula coreeană.

De cealaltă parte, Phenianul a condamnat în termeni duri sancțiunile ONU în timp ce jocul declarațiilor amenințătoare între Washington și Phenian au îngrijorat tot mai mult rezidenții Guamului, teritoriul american din Pacific vizat de posibilele atacuri ale Coreei de Nord.

Inclusiv reacții din partea Coreei de Sud au fost înregistrate, președintele sud-coreean Moon Jae-in a îndemnat SUA să nu lanseze un atac în peninsula coreeană fără acordul acesteia, războiul fiind de evitat cu orice cost.

“Acțiunile militare în peninsula coreeană nu pot fi decise decât de Coreea de Sud și nimeni altcineva nu poate lua decizia de a avea astfel de acțiuni fără acordul Coreei de Sud. Guvernul își pune toate mijloacele la bătaie pentru a bloca războiul.” – Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud

The post China avertizează SUA și Coreea de Nord cu privire la acțiunile și amenințările reciproce appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/china-avertizeaza-sua-si-coreea-de-nord-cu-privire-la-actiunile-si-amenintarile-reciproce/feed/ 0
India: indicele de inflație a crescut pentru prima oară în ultimele patru luni https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/india-indicele-de-inflatie-crescut-pentru-prima-oara-ultimele-patru-luni/ https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/india-indicele-de-inflatie-crescut-pentru-prima-oara-ultimele-patru-luni/#respond Wed, 16 Aug 2017 12:06:13 +0000 http://newsint.ro/?p=19556 Indicele de inflație al pieței din India pare să se fi majorat în luna iulie, după o perioadă de trei luni consecutive în care prețurile alimentelor au fost majorate. Această majorare a inflației este prima înregistrată în ultimele patru luni, însă se află cu mult sub ținta Băncii Centrale (RBI), relatează Reuters. Un sondaj realizat …

The post India: indicele de inflație a crescut pentru prima oară în ultimele patru luni appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Indicele de inflație al pieței din India pare să se fi majorat în luna iulie, după o perioadă de trei luni consecutive în care prețurile alimentelor au fost majorate. Această majorare a inflației este prima înregistrată în ultimele patru luni, însă se află cu mult sub ținta Băncii Centrale (RBI), relatează Reuters.

Un sondaj realizat de mai mulți economiști ai publicației Reuters arată că indicele prețurilor de consum din India, ținta principală a Băncii Centrale, a crescut cu aproximativ 1,87% în luna iulie, față de  aceeași perioadă a anului 2016. În luna iunie, creștere înregistrată fusese de 1,54%.  Privind comparativ, indicele prețurilor a crescut în luna iulie cu 1,3%, spre deosebire de luna iunie, când creșterea a fost de numai 0,9%. Se pare, însă, că ploile musonice de anul acesta vor contribui semnificativ la o îmbunătățire a recoltelor, ceea ce va genera micșorarea preturilor.

Presiunile dezinflaționiste au permis Băncii Centrale din India să își modifice politica în ceea de privește rata inflației. Astfel, ținta băncii a fost diminuată cu 25 de puncte, ajungând la 6%. Această relaxare fiscală a fost prima înregistrată în decursul anului curent de o bancă asiatică. Totuși, RBI și-a păstrat poziția neutră, avertizând că inflația ar putea reveni. RBI anticipează o creștere a indicelui de inflație cu 3,5% până la 4,5% în lunile octombrie-decembrie.

Într-un studiu realizat de Arvind Subramanian, actualul consilier economic șef al Guvernului din India, a arătat că există riscuri în ceea ce privește estimările oficiale referitoare la creșterea inflației de la 6,75% până la 7% pentru anul fiscal 2018. În raportul său, Subramanian a afirmat că există mari șanse ca în India să se adopte măsuri de relaxare monetară din moment ce inflația s-a confruntat cu o modificare structurală.

Contextul economic din India a generat o diminuare a producției industriale cu 0,1% în luna iunie, față de aceeași perioadă a anului anterior. Totodată, introducerea în luna iulie a  taxei naționale pentru bunuri și servicii  a creat o situație haotică în rândul multor companii, care, din cauza legislației complexe, au fost confuze în ceea ce privește stabilirea prețurilor produselor.

The post India: indicele de inflație a crescut pentru prima oară în ultimele patru luni appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/india-indicele-de-inflatie-crescut-pentru-prima-oara-ultimele-patru-luni/feed/ 0
India: alunecari de teren soldate cu zeci de morti https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/india-alunecari-de-teren-soldate-cu-zeci-de-morti/ https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/india-alunecari-de-teren-soldate-cu-zeci-de-morti/#respond Wed, 16 Aug 2017 12:02:50 +0000 http://newsint.ro/?p=19518 Astfel de alunecări s-au întâmplat în nordul Indiei unde două autobuze au fost împinse în prăpastii, omorând 45 de oameni conform declarațiilor din partea oficialilor de la fața locului, relatează bbc. Autobuzele s-au oprit pe marginea drumului pentru o pauză de la călătorie, când s-a întâmplat alunecarea produsă pe fondul ultimelor zile de ploaie musonică …

The post India: alunecari de teren soldate cu zeci de morti appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Astfel de alunecări s-au întâmplat în nordul Indiei unde două autobuze au fost împinse în prăpastii, omorând 45 de oameni conform declarațiilor din partea oficialilor de la fața locului, relatează bbc.

Autobuzele s-au oprit pe marginea drumului pentru o pauză de la călătorie, când s-a întâmplat alunecarea produsă pe fondul ultimelor zile de ploaie musonică lovind drumul din districtul Mandi, în statul indian Himachal Pradesh. Pentru ajutorarea victimelor s-a mobilizat și armata care a reușit să salveze cinci persoane rănite grav. Astfel de alunecări de teren sunt obișnuite în India care trece prin perioada musonică între iulie – septembrie.

O porțiune de drum la aproximativ 200 de km față de capitala Shimla a fost complet distrusă, împreună cu alte câteva case și autovehicule. Oficialii au declarat că numărul victimelor în urma ploilor poate crește dar multe persoane sunt încă date dispărute, informează bbc.

Biroul prim-ministrul Indiei Narendra Modi a postat pe Twitter arătându-se “îndurerat de pierderile vieților”. Ploile musonice afectează milioane de oameni pe întregul celor 20 de state din India. În țara vecină, Nepal, s-au înregistrat 49 de victime în urma ploilor și inundațiilor.

Conform informațiilor furnizate de Independent, satul Ula din statul indian Himachal Pradesh a fost lovit de ploile grele musonice, îngropând practic drumul principal și prinzând sub roci, pietre și noroi două autobuze și o motocicletă. Soldații care au intervenit la fața locului au folosit lopeți și târnăcoape pentru a putea crea o cale de acces la victime dar eforturile le-au fost îngreunate de ploaia grea. Conform declarațiilor, unul din autobuze a fost îngropat la aproape 15 metri sub pământ.

Mai multe case au fost lovite de apele grele și distruse în regiunea Mandi aflată la poalele munților Himalaya.

The post India: alunecari de teren soldate cu zeci de morti appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/india-alunecari-de-teren-soldate-cu-zeci-de-morti/feed/ 0
Raport: Economia Chinei ar trebui să rămână stabilă https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/raport-economia-chinei-ar-trebui-sa-ramana-stabila/ https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/raport-economia-chinei-ar-trebui-sa-ramana-stabila/#respond Wed, 16 Aug 2017 11:53:35 +0000 http://newsint.ro/?p=19561 Având în vedere contextul actual, economia Chinei ar trebui să rămână stabilă în a doua jumătatea acestui an, relatează agenția de presă Reuters. Un purtător de cuvânt al Biroului de Statistică din China a declarat luni că economia chineză ar trebui să evolueze în aceeași notă stabilă pe parcursul acestui an. De asemenea, purtătorul de …

The post Raport: Economia Chinei ar trebui să rămână stabilă appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Având în vedere contextul actual, economia Chinei ar trebui să rămână stabilă în a doua jumătatea acestui an, relatează agenția de presă Reuters.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Statistică din China a declarat luni că economia chineză ar trebui să evolueze în aceeași notă stabilă pe parcursul acestui an. De asemenea, purtătorul de cuvânt a mai precizat și faptul că situația pieței imobiliare, care a cunoscut o creștere spectaculoasă, s-a atenuat cumva.

De la începutul acestui an, în China au fost create aproximativ 8,55 milioane de locuri de muncă, iar rata șomajului din marile orașe s-a aflat sub 5%, a declarat Mao Shengyong în cadrul unei conferințe de presă.

The post Raport: Economia Chinei ar trebui să rămână stabilă appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/asia-pacific/raport-economia-chinei-ar-trebui-sa-ramana-stabila/feed/ 0
Noi tensiuni între talibani și Statele Unite https://newsint.ro/global-news/eurasia/noi-tensiuni-intre-talibani-si-statele-unite/ https://newsint.ro/global-news/eurasia/noi-tensiuni-intre-talibani-si-statele-unite/#respond Wed, 16 Aug 2017 07:15:47 +0000 http://newsint.ro/?p=19580 Grupul taliban a adresat marți o scrisoare publică președintelui Donald Trump prin care a tras niște semnale de alarmă cu privire la situația militară din Afganistan. Conform scrisorii, situația militară din Afganistan este mult mai gravă decât pare, iar suplimentarea trupelor armate americane în acest context are un rol autodistructiv, relatează Reuters. Un înalt oficial …

The post Noi tensiuni între talibani și Statele Unite appeared first on Global News Intelligence.

]]>
Grupul taliban a adresat marți o scrisoare publică președintelui Donald Trump prin care a tras niște semnale de alarmă cu privire la situația militară din Afganistan. Conform scrisorii, situația militară din Afganistan este mult mai gravă decât pare, iar suplimentarea trupelor armate americane în acest context are un rol autodistructiv, relatează Reuters.

Un înalt oficial al grupului talibanilor din Afganistan a declarat pentru publicația Reuters că  decizia de a adresa o scrisoare președintelui american, Donald Trump, de altfel rară, a luată astfel încât să coincidă cu deliberările liderului de la Casa Albă în ceea ce privește viitoarea politică a Statelor Unite pe teritoriul statului afgan. Prin intermediul scrisorii, liderul taliban a adresat avertismente referitoare la decizia recentă a liderilor americani de a suplimenta trupele armate din Afganistan:

„Experiențele anterioare au demonstrat că trimiterea mai multor trupe în Afganistan nu a dus la nimic decât la distrugerea puterii economice și militare a Statelor Unite.”

De asemenea, reprezentantul talibanilor a criticat și situația actuală a guvernului afgan,  considerându-l format din lideri corupți și mincinoși, care nu au prezentat Washingtonului imaginea corectă în ceea ce privește poziția militară. Talibanii, doresc ca puterea să fie exercitată din nou de islamiști, motiv pentru care au organizat o revoltă violentă împotriva guvernării actuale, care este pro Occidentală. Nemulțumirea talibanilor a fost generată de pierderea puterii în urma invaziei americane care a urmat atacurilor din 11 septembrie 2001.

Înaltul comandant american în Afganistan, Generalul John Nicholson, a solicitat suplimentarea trupelor americane cu câteva mii pentru a veni în sprijinul forțelor de securitate afgane aflate în dificultate. De asemenea, alte voci influente de la Casa Albă, precum senatorul republican John McCain au susținut prezența trupelor armate americane în Afganistan. Cu toate acestea, politica actuală a Statelor Unite pare să combată astfel de inițiative, Donald Trump criticând implicarea și intervențiile militare în probleme externe.

Liderul talibanilor a susținut politica actuală a Washingtonului și a menționat deschiderea către discuții comune privind problemele Afganistanului și reinstalarea păcii dacă trupele americane vor fi retrase:

„Am observat că ați înțeles greșelile predecesorilor și ați decis să regândiți complet strategia Statelor Unite în Afganistan.”

Prin intermediul scrisorii, talibanii au dorit să sublinieze faptul că principala cauză a războiului din Afganistan o reprezintă ocupația străină.

The post Noi tensiuni între talibani și Statele Unite appeared first on Global News Intelligence.

]]>
https://newsint.ro/global-news/eurasia/noi-tensiuni-intre-talibani-si-statele-unite/feed/ 0