Breaking News
Home > Business > Turkmenistanul deschide licitațiile pentru a doua uzină de carbonat de potasiu
carbonat de potasiu
Sursa mining.com

Turkmenistanul deschide licitațiile pentru a doua uzină de carbonat de potasiu

Potrivit mining.com, Turkmenistanul continuă să-și extindă piața de carbonat de potasiu prin deschiderea de luni a unui proces de licitații internaționale pentru a doua sa uzină de acest gen.

Luna  trecută  a fost inaugurată prima uzină de carbon de potasiu din Turkmenistan, în valoare de 1 miliard de dolari, ca măsură a statului de a-și diversifica exporturile, întrucât prețurile pentru gaze naturale se mențin la un nivel coborât, în mare parte datorită producției progresive a S.U.A.

Noua uzină, localizată la depozitul de carbonat de potasiu din Karabil, valorează aproximativ 1.4 miliarde de dolari, raportează Reuters.

Uzina din Garlyk, care deja funcționează, are o capacitate de producție de 1.4 milioane de tone de carbonat de potasiu și a fost construită în parteneriat cu Belarus. Aceasta vizează predominant China și India, dar va urmări să atragă și clienți din Europa, unde concurează cu Uralkali, cel mai mare producător la nivel mondial, și grupul producător de fertilizatori Belaruskali.

 

Check Also

WhatsApp va permite ștergerea unui mesaj timp de șapte minute după expediere

Cei care au regretat după ce au trimis un mesaj pe WhatsApp au acum un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *