Breaking News
Home > Business > Toyota lansează proiectul unui nou model de automobil electric
Toyota, automobil electric,
Sursa: Plus in Cars

Toyota lansează proiectul unui nou model de automobil electric

Reprezentanții Toyota au lansat un nou proiect, în fază incipientă, privind construcția unui nou model de automobil electric. Acesta urmează să apară pe piața din Japonia în anul 2022, relatează Reuters.

Conform publicației Chunichi Shimbun, noua versiune a automobilului electric ce urmează a fi proiectată se va diferenția de cele actuale prin tipul de baterie pe care îl va utiliza. Bateriile litiu-ion actuale necesită o perioadă de reîncărcare de 20-30 de minute și sunt funcționale pe o distanță de 300-400 de kilometri. Spre deosebire de acestea, noul tip de baterie proiectat va avea masa solidă, capacitatea de a se reîncărca în câteva minute și va alimenta automobilul pe o distanță mai mare.

Purtătorul de cuvânt a declarat că nu vor fi făcute comentarii amănunțite referitoare la noul proiect, însă a anunțat că Toyota și-a propus să comercializeze noul tip de baterii începând cu anul 2020. Prin intermediul acestor automobile alternative, Toyota dorește să își sporească prestigiul în raport cu companii precum Nissan Motor sau Tesla.

Rămâne însă de văzut dacă succesul mașinii pe piața globala va fi cel puțin echivalent cu cel anticipat. Alte companii cu renume în domeniu, precum BMW, lucrează la dezvoltarea unor baterii cu masă solidă care ar urma să fie comercializate în următorii 10 ani.

Check Also

Turcia va începe propria producţie de autovehicule

Premierul turc, Binali Yıldırım, a declarat ieri că ţara sa va începe propria producţie de autovehicule. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *