Breaking News
Home > Business > SpaceX: Elon Musk vrea să revoluționeze viitorul transportului
SpaceX
Elon Musk în timpul congresului din Adelaide/ sursa : Photographer: Peter Parks/AFP via Bloomberg

SpaceX: Elon Musk vrea să revoluționeze viitorul transportului

Elon Musk, fondatorul SpaceX și CEO al companiei Tesla Inc, și-a exprimat de curând dorința de a construi o rachetă, cu nume de cod BFR, capabilă să transporte oameni oriunde în lume în mai puțin de o oră, relatează Bloomberg.

Dacă acest concept al viitorului va reuși să se materializeze, Musk asigură că distanța din New York, până în Shanghai, poate fi parcursă în aproximativ jumătate de oră, adăugând că “dacă vom merge în locuri precum Marte, de ce nu si pe Pământ?” Anunțul surpriză a fost făcut vineri, la a 68-a ediție a International Astronautical Congress din Adelaide, Australia.

Proiectul BFR va mai putea să aducă sateliți pe orbită, să transporte echipaje și marfă pe stația spațială internațională și să ducă la sfârșit misiune pe Lună sau pe Marte. Racheta va conține 40 de cabine capabile să transporte aproximativ 100 de persoane.

Potrivit CNN Tech, această viziunea se desprinde dintr-un alt plan al lui Musk, de a trimite două nave cargo pe Marte,  până în anul 2022. Acestea vor avea rolul de a plasa energie și sisteme de menținere a vieții pentru viitoarele călătorii, urmând ca în 2024 să transporte și oameni.

Pentru a nu depăși data limită, Musk a declarat că SpaceX va începe să construiască nava BFR (Big Falcon Rocket) până la mijlocul anului viitor, adăugând că cel mai mare scop al rachetei va fi acela de a permite ca aceasta să fie reutilizabilă.

Chiar înainte de prezentarea lui Musk, Lockheed Martin, a vorbit despre planul de stabilire a unei baze pe Marte, care va reprezenta un spațiu de dezvoltare pentru NASA și care va lucra sincronic cu nava spațială Orion.

Compania lui Lockheed are în plan data limită de zece ani pentru construirea unor structuri relevante pe Marte. Spre deosebire de SpaceX, acesta nu este interesat de colonizarea Planetei Roșii, proiectul fiind axat pe misiuni experimentale în cadrul cărora astronauții vor vizita planeta și se vor întoarce acasă.

Check Also

ASE: Un nou curs postuniversitar de Intelligence Economic Internaţional

Începând cu 19 octombrie 2018, Academia de Studii Economice (ASE) împreună cu Centrul de Strategii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *