Breaking News
Home > Global News > America > Planul taxării corporațiilor în SUA, prezentat de președintele Donald Trump
SUA
http://www.salon.com/2015/09/29/donald_trumps_tax_scheme_screw_up_why_his_plan_is_bad_for_him_and_the_gop_both/

Planul taxării corporațiilor în SUA, prezentat de președintele Donald Trump

Președintele SUA a susținut un discurs privind principiile sale pentru un nou plan de reformă a sistemului taxelor. Acesta a jonglat cu declarațiile, de la o laudă a economiei americane, la suferința sistemului economic din SUA. Se pare că datele oferite și comentate de președinte nu sunt printre cele mai corecte, relatează Washington Post.

“În ultimii 10 ani, economia noastră a crescut cam cu 2% pe an” – Donald Trump, președintele SUA

Jurnaliștii de la Washington Post sunt de părere că o astfel de declarație este greșită pentru că Trump include perioada Marea Depresie din 1929-1939. Conform  datelor furnizate de Biroul de Analiză Economică, după criza economică din 2008, economia SUA a fost peste 2% ajungând și la 5% în 2014. Creșterea PIB-ului a fost undeva la 3.22% în perioada 1947-2017.

“Tocmai am anunțat că am atins 3% creștere PIB. Tocmai ce am anunțat. După cum știți, fosta administrație (n.r. prezidențială) nu a atins niciodată procentul de 3% de creștere a PIB-ului pe o perioadă de 8 ani” – Donald Trump, președintele SUA

Președintele SUA Donald Trump se joacă cu cifrele. Conform statisticilor, economia a crescut mai mult de 3% în 8 trimestre ale administrației prezidențiale Barack Obama, informează cei de la Washington Post.

“Daca atingem o creștere durabilă de 3%, asta înseamnă 12 milioane de noi locuri de muncă și 10 trilioane de dolari de la activitățile noi economice pe o perioadă de 10 ani. Sunt niște numere” – Donald Trump, președintele SUA

Cei de la The Guardian sunt de părere că planul președintelui Trump de a scădea taxele corporate de la 35% la 20% nu ar crea un mediu propice de dezvoltare a locurilor de muncă. Institutul de Politică Economică și Taxe, un think-tank cu sediul la Washington, a oferit o analiză asupra a 92 de corporații care au raportat o rată de profit stabilă între 2008 și 2015 și au descoperit că au beneficiat deja de scăderea taxelor, plătind sub 20% din veniturile nete la guvernul federal sub formă de taxe. Mai mult, aproximativ 260 de companii listate Fortune 500 au fost întrebate și acestea au plătit taxe efective în valoare de 21.2%. Analiza relevă și faptul că nu există legătură între procentul taxelor impuse și crearea locurilor de muncă.

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *