Breaking News
Home > Global News > America > Furtuna tropicală Harvey din SUA crește prețul combustibililor
SUA
Sursa: Reuters

Furtuna tropicală Harvey din SUA crește prețul combustibililor

Prețurile combustibililor au crescut vertiginos în SUA după ce alte două rafinării din zona coastei Golfului au fost închise și o treia urmează să își reducă capacitatea de producție. Un total de 13% din capacitatea de rafinare a petrolului rămâne oprit după ce furtuna Harvey a inundat rafinăriile și a închis porturile, relatează Reuters.

Se pare că furtuna s-a reîntors în zona Golfului din Mexic și este așteptată să aducă averse de peste 30 de centimetri în zona Houston-ului și peste 20 de centimetri în zona New Orleans, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie.

Astfel, rafinăria Galveston Bay patronată de Marathon Petroleum Corp din Texas City și-a redus capacitatea de producție la jumătate de la 460 de mii de barili pe zi. Același lucru l-a anunțat și Lyondell Basell Industries la rafinăria din Houston cu 260 de mii de barili pe zi. Mai mult, cea mai mare rafinărie Moptiva Enterprises care procesează peste 600 de mii de barili pe zi în zona Port Arthur din Texas a anunțat că se ia în calcul închiderea liniei de producție din cauza apelor care tot cresc în jurul instalațiilor petroliere, informează Reuters.

În zona coastei Golfului, prețul combustibilului la pompă a crescut cel mai mult din iulie 2015 cu 5%, furtuna aducând închideri ale capacității de producție de până la 2.5 milioane de barili pe zi, fiind închise 4 rafinării in Texasul de sud până la începutul furtunii, informează The Guardian.

Aproximativ 19% din capacitatea de producție din zona Golfului Mexic a fost închisă, a anunțat Departamentul de Interne al SUA. Inclusiv rafinăriile Exxon Mobil din Beaumont, Texas cu o capacitate de 363 de mii de barili pe zi și cea din Baytown de 560 de mii de barili pe zi au fost închise fără prea multe detalii.

De cealaltă parte, rafinăria celor de la Valero Energy din Port Arthur și cea de la Total SA au anunțat că lucrează în mod normal, ba chiar au mărit producția dar se tem de inundațiile care sunt anunțate să crească.

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *