Breaking News
Home > Business > Facebook finanțează un proiect pentru a preveni propaganda din mediul online
propaganda, Facebook, social-media, securitate, Defending Digital Democracy
Sursa: WERSM

Facebook finanțează un proiect pentru a preveni propaganda din mediul online

Reprezentanții rețelei de socializare Facebook au anunțat că vor finanța un proiect prin intermediul căruia să limiteze încercările hackerilor de a submina valorile democrației și partidele politice în timpul campaniilor electorale, relatează CNN.

Interesul pentru un astfel de proiect a fost generat de campania prezidențială din Statele Unite din anul 2016. Pe parcursul campaniei au fost lansate pe rețele de socializare precum Facebook și Twitter numeroase știri eronate cu scopul de a distrage atenția oamenilor de la lucrurile cu adevărat importante. Atât oficiali din guvern, cât și cercetători în domeniul securității au acuzat Rusia de implicarea în această propagandă.

Inițiativa, denumită Defending Digital Democracy, a fost lansată săptămâna trecută la Harvard University. Alex Stamos, seful departamentului de securitate de la Facebook a anunțat implicarea companiei în acest proiect la conferința de securitate Black Hat, desfășurată în Los Angeles miercuri. În calitate de sponsor, compania Facebook a declarat că va contribui cu 500.000 de dolari.

Defending Digital Democracy va fi coordonat de foști directori de campanie pentru Hillary Clinton si Mitt Romney. De asemenea, vor contribui și consilieri ai unor companii de tehnologie precum Google,  Facebook și Crowdstrike. Stamos a declarat că unul dintre scopurile proiectului este de a sprijini politicienii care vor fi implicați în campania electorală din 2018, astfel încât să se protejeze de atacurile cibernetice.

Prin intermediul acestui program vor fi împărtășite între campanii informații referitoare la atacuri, strategii și riscuri. De asemenea, pe parcursul campaniilor politice vor fi oferite sfaturi gratuite referitoare la modalități de sporire a securității în mediul online. Comunicarea securizată și dubla autentificare sunt modalități ieftine și eficiente de luptă împotriva hackerilor.

Check Also

ASE: Un nou curs postuniversitar de Intelligence Economic Internaţional

Începând cu 19 octombrie 2018, Academia de Studii Economice (ASE) împreună cu Centrul de Strategii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *