Breaking News
Home > Global News > America > Departamentul pentru Servicii Financiare din SUA poate amenda Habib Bank
SUA
Sursa: Reuters

Departamentul pentru Servicii Financiare din SUA poate amenda Habib Bank

Într-un comunicat oficial, Departamentul SUA pentru Servicii Financiare din New York a anunțat că încearcă să amendeze banca Habib, cel mai mare creditor al Pakistanului, pentru grave încălcări ale legilor împotriva spălării banilor. Amenda ar fi în jurul sumei de 630 de milioane de dolari și urmărește doar filiala din SUA, relatează Reuters.

Dacă s-ar pune în aplicare sancțiunea, ar fi cea mai mare amendă primită vreodată de o entitate financiară pakistaneză. Se pare că banca a intrat în vizorul celor de la Finanțe după ce s-a aflat informația conform căreia banca centrală intenționează să renunțe la licența sa în favoarea filialei din New York, intenționând să își extindă analiza tranzacțiilor băncii. Astfel, Departamentul din SUA crede că este o poziție slabă a băncii și consideră că o astfel de acțiune va genera grave riscuri sistemului bancar, informează Reuters.

De cealaltă parte, secretarul băncii a declarat că Departamentul nu recunoaște meritele și progresul înregistrat de filiala din New York dar și că va contesta în mod vehement propunerile de amendă în tribunalele din SUA.

Conform informațiilor, problema este mai veche decât simplul transfer al filialei din New York, banca fiind acuzată și de legături cu al-Qaeda prin stocarea unor conturi ale unor persoane cu legături cu gruparea teroristă. De asemenea, banca a efectuat tranzacții financiare în care a șters în mod intenționat detaliile despre plățile și activitățile bancare efectuate. Într-una dintr-o astfel de activitate, tranzacția a vizat un producător de armament din China care era trecut pe listele de sancțiuni ale SUA.

Încă din 2015, Departamentul de Finanțe al SUA a impus reglementări stricte anti-spălare de bani, urmărind dur impunerea sancțiunilor împotriva băncilor străine acuzate de spălare de bani.

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *