Breaking News
Home > Business > Bloomberg: Cazul dispariției miliardarului Chen Tianqiao din China
China
Sursa: Financial Times

Bloomberg: Cazul dispariției miliardarului Chen Tianqiao din China

Conform informațiilor, compania dezvoltatoare de jocuri Shanda Interactive Entertainment Ltd. a fost cea mai mare companie pe internet din China, în fața celor de la Alibaba sau Tencent iar fondatorul lor Chen Tianqiao devenise miliardar la vârsta de 30 de ani, relatează Bloomberg.

În ciuda succesului său, Chen Tianqiao a dispărut din China dar și din viața publică încă din 2012. Se pare însă că s-a decis să își facă revenirea publică, vorbind despre acest lucru din Singapore. Conform celor de la Bloomberg, acesta a explicat de ce și-a încetat munca de-o viață și a lăsat Alibaba Group Holding Ltd. și Tencent Holdings Ltd. să îi ia cota de piață, fondatorii celor două companii devenind cei mai bogați oameni din China.

Conform declarațiilor lui Chen Tianqiao, acesta se lupta des cu atacurile de panică, mărindu-și intensitatea și numărul o data cu competiția și noile reglementări ale guvernului. Astfel s-a decis să își salveze sănătatea.

“Cum vedeam apusul în fiecare seară, mă gândeam că nu mă mai voi trezi” – Chen Tianqiao, fondator Shanda Interactive Entertainment Ltd.

Astfel, s-a decis să renunțe la agitația cotidiană și s-a refugiat în cercetarea creierului uman, lăsând pentru aceasta decizie circa un miliard de dolari din cele aproximativ 2.5 miliarde $ pentru eforturile de cercetare. Împreună cu soția sa, au donat bani pentru a pune bazele Institutului de Cercetare pentru Neuro-știință împreună cu Institutul de Tehnologie din California. Acesta vrea să adune academicieni atât din domeniul neurologiei cât și din domeniul biologiei și psihiatriei și filosofiei pentru a-i putea încuraja să lucreze împreună, informează Bloomberg.

Averea lui Chen Tianqiao s-a putut dezvolta în 1999 prin faptul că foarte mulți antreprenori chinezi de atunci încercau să deschidă portaluri pe internet similare cu Yahoo!. Ideea lui Chen a fost să creeze o companie de jocuri online care câștigau din ce în ce mai mult teren în cafenelele din toată lumea.

Check Also

Turcia va începe propria producţie de autovehicule

Premierul turc, Binali Yıldırım, a declarat ieri că ţara sa va începe propria producţie de autovehicule. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *