Breaking News
Home > Business > Agenția Internațională a Energiei scade estimările pentru consumul de petrol
Sursa: Reuters

Agenția Internațională a Energiei scade estimările pentru consumul de petrol

Agenția a redus estimările de petrol brut necesar pentru OPEC (Organizația Țărilor Producătoare de Petrol) pentru anul 2017 și 2018. Piețele globale se re-echilibrează după ce OPEC implementează tăieri de producție, însă stocurile rămân pozitive iar volumul de petrol brut necesar de OPEC este mai mic decât estimat anterior după ce consumul în unele țări în curs de dezvoltare a fost supraestimat, relatează Bloomberg.

Prețul țițeiului a pierdut aproape 9 procente în Londra anul acesta pe fondul îngrijorărilor conform cărora aprovizionarea OPEC și a partenerilor săi inclusiv Rusia, nu sunt destul de agresivă pentru a diminua surplusul global.

petrol
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-08-11/iea-cuts-estimates-for-crude-needed-from-opec-this-year-and-next

Astfel, proiecțiile cantităților de petrol brut cerute de OPEC au fost scăzute cu aproximativ 400.000 de barili pe zi. Aproape 32.6 de milioane de barili vor fi necesari zilnic anul acesta de către grupul OPEC, față de 32.84 de milioane de barili pompați în iulie.

Indicele global al petrolului a scăzut cu 0.9% la aproximativ 51.44$ per baril, în timp ce pe piața de schimb din New York, West Texas Intermediate a scăzut cu 1% la 48.13$ per baril, informează FoxBusiness.

 

Check Also

NATO cere retragerea trupelor ruse din R. Moldova, Ucraina și Georgia

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *